top of page
  • Skribentens bildAlice Båvner

Medarbetarintervju - Julia Hansson

Uppdaterat: 4 mars

Julia har nu arbetat 6 månader på aRway vi har pratat med henne om hur hennes första tid som verksamhetskonsult här har varit.


Vi inleder med några snabba frågor!


Julia sitter i en soffa på kontoret

Vilken är din favoritplats?

Det är att sitta på Ringmuren vid Skansport i Visby och titta på solnedgången.

Vem i ditt liv har inspirerat dig mest?

Det är svårt att välja en, jag tycker det är många! Jag skulle säga att det är personers kunskap och insikter som inspirerar mig.

Vad motiverar dig?

Jag motiveras mest av att ha tydliga mål att arbeta mot samt av personerna i min omgivning.

När mår du som bäst?

När jag känner mig motiverad, det vill säga när det är mitt sinnestillstånd. Men också när jag är tillsammans med vänner och familj. Vad ville du bli som vuxen när du var yngre? Jag älskade verkligen hundar som yngre, på ett eller annat sätt ville jag gärna jobba med dem även fast jag inte visste vilket yrke det skulle innebära. Beskriv din bild av aRway med 5 ord Utvecklande, inkluderande, utmanande, motiverande och kul!


 

Vem är Julia?

Ja, vem är Julia? Jag är en person som är väldigt trygg i mig själv och som trivs med att planera och organisera. Jag är född och uppvuxen i Falun och har gått universitetet på Gotland, en plats som står mig nära om hjärtat. På fritiden finner ni mig gärna i sällskap med vänner eller familj där jag uppskattar allt från gott vin och mat på en restaurang till att laga mat på stormkök i skogen.


Julia ser fundersam ut på kontoret

Vad har du för utbildningsbakgrund?

Jag har en kandidat från Uppsala Universitet i Ledarskap, kvalitet och förbättring. Utbildningen fokuserar mycket på projektledning och verksamhetsutveckling vilket verkligen har kommit till nytta i arbetet på aRway. Det var nog delvis till grund för min utbildning som jag blev headhuntad till aRway. Såklart fick jag genomgå hela rekryteringsprocessen men oj vad jag känner att jobbet passar mig som handen i handsken.


Hur skulle du beskriva vad aRway gör?

Jag skulle säga att vi hjälper organisationer att förstå hur deras organiserade verksamhet visuellt ser ut och fungerar. Vi hjälper dem att förbereda sig för förbättring genom att kartlägga deras nuläge och målläge.


Beskriv ditt roligaste uppdrag hittills.

Det har varit väldigt kul att planera ett projekt på Statens Service Center. Där har jag verkligen fått använda mina kunskaper i projektledning från min utbildning och tidigare arbetslivserfarenhet. Mest kul är också att känna att jag bidrar med något jag är duktig på och där jag kan skapa framtida nytta såväl internt på aRway och ute hos kund.


Vilka är dina styrkor i arbetet på aRway?

Att jag är strukturerad och pedagogisk. Finns det ett samlingsord för inkluderande och lyhörd? I så fall är jag just det, jag är bra på att bemöta människor. Jag är också väldigt noggrann, vilket både är min styrka och en fallgrop. Men just på aRway är det nog min styrka och något som värdesätts, vilket är väldigt skönt!


Hur skulle du beskriva företagskulturen på aRway?

Jag skulle beskriva den som väldigt inkluderande. Vi både utmanar och utvecklar varandra i teamet och det finns en vilja och ambition att hjälpa varandra.


Julia ler mot kameran

Hur kan en vanlig dag se ut för dig som har arbetat här i ungefär 6 månader?

Nu arbetar jag främst hos en bank där jag på distans arbetar med applikationsmodellering. Där modellerar vi utifrån underlag från verksamheten samt genom workshop med kund. Jag fastställer hur systemen visuellt ser ut och hur de på en övergripande nivå fungerar. I och med att arbetet hos kunden sker digitalt brukar jag därför starta dagen på aRways kontor. Jag motiveras av att vara på plats och tycker det är givande att vara med mina kollegor vilket gör att jag föredrar att vara på kontoret.


Kan du berätta lite om on-boardingen när du började. Hur var den och vad fick du göra?

Jag upplever att den fokuserar mycket på utbildning. Det finns inget krav på att man ska kunna exakt det aRway gör innan man börjar, utan det får man lära sig på plats. Under strukturerade förhållanden lär man sig vårt ramverk Prime Arch, samt modelleringsverktyg Sparx. Det var väldigt kul att börja samtidigt som två andra nykomlingar, eller som vi kallar det, adepter. Det var skönt att ha varandra som stöd genom hela on-boardingen där vi tillsammans kunde diskutera och förankra våra tankar. Det var det som gjorde att on-boardingen blev kul, att vi gjorde resan tillsammans.


Berätta lite kort om tre saker som du har lärt dig sen du började här? Arbetslivet, generellt eller verksamhetsutvecklingsmässigt.

  1. Hur man kartlägger processer på ett bra sätt. Min utbildning tog upp grunderna för processkartläggning, men jag kan nu säga att jag har lärt mig det på riktigt.

  2. Hur man på ett strukturerat sätt kan dela in en organisation i flera dimensioner och hur man visuellt kan visa hur dessa dimensioner hänger ihop och relaterar till varandra.

  3. Något som jag nu i efterhand upplever saknades och på så vis utgör ett viktigt komplement till det jag lärt mig i min utbildning är aRways sätt att beskriva organisationer på utifrån olika nivåer. Allt från en övergripande strategisk nivå till en detaljerad operationell nivå. Det är till stor nytta för att förstå en organiserad verksamhet.

Sist men inte minst, vad är något kul vi inte vet om dig?

Jag har en önskedröm att jag någon gång, helst i år, ska äga en campervan att resa runt med i Sverige och Europa för att paddla, vandra och upptäcka nya platser.

Comments


bottom of page