top of page
  • Skribentens bildFilip Hammarlund

Medarbetarintervju - Gabriel von Bahr

Uppdaterat: 4 mars

Gabriel von Bahr har nu arbetat åtta månader på aRway vi har pratat med honom om hur hans första tid som verksamhetskonsult här har varit.

Vi inleder med med några snabba frågor!

Gabriel på kontoret

Vilken är din favoritplats?

Fotbollsplanen.

Vem i ditt liv har inspirerat dig mest?

Min mamma och pappa, de har lärt mig att behandla alla med respekt och omtänksamhet!

Vad motiverar dig?

Roliga utmaningar och tydliga mål.

När mår du som bäst?

När jag omger mig av personer som jag tycker om och som tycker om mig samt när jag har tydliga mål att sträva mot!

Vad ville du bli som vuxen när du var yngre?

Fotbollsproffs (målvakt), men nuförtiden kanske mer som fotbollstränare.

Beskriv din bild av aRway med 5 ord

Utmanande, inspirerande, varierat, häftigt och heltäckande.


Vem är Gabriel?

Jag är en utåtriktad, spontan och fysiskt aktiv kille som älskar att lära sig nya saker, både i mitt arbete och på min fritid. Mycket av min tid går till sporten jag älskar - fotboll- där jag tycker om att såväl spela, kolla på som att lära ut sporten till andra. Fyra gånger i veckan tränar jag ett gäng 14 åriga killar i Hässelby, vilket är såväl min hemvist och moderklubb.


Vad har du för utbildningsbakgrund?

Beteendevetenskap med inriktning mot IT-Miljöer på Umeå universitet.


Hur skulle du beskriva vad aRway gör?

aRway utreder och hjälper kunden förstå hur deras verksamhet faktisk fungerar. Genom vårt arbete hjälper vi verksamheter att komma på banan, bidrar till kompetensutveckling och arbetar med verksamhetsutveckling.

Gabriel i loungen på kontoret

Beskriv ditt roligaste uppdrag hittills.

Jag har hunnit med två uppdrag hittills. Mitt uppdrag på Martin och servera har varit väldigt utmanande då jag har arbetat med informationsmodellering och datamodeller, vilket kan vara en svår nöt att knäcka. Det uppdraget har gjort mig väldigt kunnig inom området jämfört med andra juniora som ännu inte fått samma chans. Det är jag väldigt tacksam för. På Skatteverket arbetar jag istället med konfiguration. Ett helt nytt område för mig då jag inte har arbetet så tekniskt innan. Båda uppdragen har varit svåra men väldigt roliga.


Vilka är dina styrkor i arbetet på aRway?

Jag är en analytisk person som inte är rädd för att ställa frågor, vilket grundar sig mycket i min vilja att lära. Jag är bra på att bolla saker fram och tillbaka i syfte att komma fram till den bästa istället för den första lösningen. Min personlighet i kombination med min bakgrund inom beteendevetenskap har även gjort att jag har lätt att samarbeta med andra.

Gabriel på kontoret

Hur skulle du beskriva företagskulturen på aRway?

Väldigt god. Vi har en kultur där vi ställer upp för varandra genom avlastning och samarbete. Vi arbetar nästan alltid i team vilket är kul och utvecklande. Utöver det hittar vi på mycket roligt tillsammans i form av sommarfester och konferenser vilket höjer stämningen och gemenskapen i gruppen. På aRway ser vi individen framför rollen, ens kompetens och synpunkter har betydelse oavsett roll i företaget.


Hur kan en vanlig dag se ut för dig som har arbetat här i ungefär 8 månader?

Som tidigare nämnt arbetar jag i två parallella uppdrag där arbetsuppgifterna skiljer sig åt väldigt mycket. På Martin och Servera arbetar jag i nära samarbete med min kollega Tomas, där vi har en nära dialog, jag informationsmodellerar och sedan stämmer av vårt arbete med kund. På skatteverket arbetar vi istället med en backlog med uppgifter med fokus på konfiguration i modelleringsverktyget Sparx EA. Utöver det skapar jag bland annat manualer och instruktioner som skatteverket ska kunna använda i sitt arbete med Enterprise Architecture (EA).


Kan du berätta lite om on-boardingen när du började. Hur var den och vad fick du göra?

Min on-boarding var toppen, jag kände mig verkligen välkommen. Det var mycket utbildningar, jag fick exempelvis lära mig vad verksamhetsmodellering är och om vårt ramverk Prime Arch. Vi fick även lära oss grunden i vad en organisation är och vad den har för lager, vilken är en viktig del i vårt arbete. Parallellt med utbildningarna fick vi göra mycket övningar för att i sin tur gå in i en lärande roll i uppdrag hos kund. Under hela on-boardingen hade vi en mentor som hjälpte oss och fanns där som stöd i uppdrag, utbildningar med mera.


Berätta lite kort om tre saker som du har lärt dig sen du började här? (Arbetslivet, generellt eller verksamhetsutvecklingsmässigt)


  1. aRway är ett väldigt strukturerat företag så jag har lärt mig att planera och strukturera mitt arbete väl.

  2. Verksamhetsmodellering - visste till viss del vad det var innan men nu har jag fått lära mig att det är så mycket mer än bara processer!

  3. Hur viktigt aRways arbete - vi skapar slagkraftiga modeller som gör skillnad för kunden!

Sist men inte minst, vad är något kul vi inte vet om dig?

Jag kan alla världens flaggor, vilket jag har spelet Flaggspectrum att tacka för!Commenti


bottom of page