top of page
  • Skribentens bildAlice Båvner

Medarbetarintervju - Madeleine Wallerström

Uppdaterat: 1 mars 2023

Madeleine har nu arbetat 6 månader på aRway, så vi har pratat med henne om hur hennes första tid som verksamhetskonsult här har varit.


Vi inleder med några snabba frågor!

Madeleine på kontoret

Vilken är din favoritplats?

Sommarstugan på Gotland!

Vem i ditt liv har inspirerat dig mest?

Svår fråga - men jag kan verkligen säga att jag inte hade varit den jag är idag utan mina storasyskon! Vilket det finns flera anledningar till, de har skämt bort mig med självförtroende och kärlek men de har också alltid varit några jag har kunnat se upp till. De har satt någon slags ribba och blivit förebilder för vad jag vill göra och vem jag vill vara.

Vad motiverar dig?

När jag når någon form av resultat - det bästa jag vet är att få checka av något från "att göra"-listan.

När mår du som bäst?

När jag är med nära och kära!

Vad ville du bli som vuxen när du var yngre?

När jag var riktigt liten ville jag bli "sjungare", inte artist eller sångare utan "sjungare", den drömmen gick i kras när jag insåg att jag inte kunde sjunga.

Jag ville också bli biomedicinsk analytiker, mycket för att min mamma var det.

I en intervju till en tidning har jag också sagt att jag ville bli flygvärdinna, vilket egentligen är mycket märkligt eftersom jag är flygrädd! Men det sa jag mest för att jag då inte visste hur biomedicinsk analytiker uttalades.

Beskriv din bild av aRway med 5 ord

Effektivt, roligt, spännande, strukturerat och ambitiöst.

 

Vem är Madeleine Wallerström?

Skulle beskriva mig själv som målinriktad, strukturerad och väldigt sprallig!

Jag identifierar mig också mycket som lillasyster, inte för att jag nödvändigtvis har varit bortskämd men för att mina storasyskon har varit och är viktiga för mig. På fritiden gillar jag att träna och utmana mig själv, både mentalt och fysiskt!

Madeleine sitter med en laptop

Vad har du för utbildningsbakgrund?

Jag har en kandidatexamen i Ekonomi och en i Politices Science båda från Uppsala Universitet.


Hur skulle du beskriva vad aRway gör?

aRway hjälper företag att strukturera sina verksamheter ur flertalet perspektiv genom att utveckla ett modelldrivet arbetssätt hos kunderna. En dimension som jag själv jobbar mycket med är information. Informationsdimensionen involverar fler dimensioner och fler perspektiv för att se hela verksamheten. Informationsmodellering är ett verktyg för att definiera vilka informationsbehov, men också krav, en verksamhet har. Det är komplext och utmanande, men också väldigt viktigt och roligt.


Beskriv ditt roligaste uppdrag hittills.

Det måste nog vara i det uppdrag jag jobbar i nu. Där arbetar vi med att utveckla informationsarkitekturen. Jag jobbar större delen av min tid där vilket gör det väldigt roligt då jag kan skapa mig en fördjupad förståelse av verksamheten.


Vilka är dina styrkor i arbetet på aRway?

Det skulle jag nog säga är min envishet, kunskapstörst, att jag är strukturerad och att jag tycker det är roligt att utbilda. Envishet är en styrka när det är svårt och man möter många typer av utmaningar - det är bra att kunna få fram pannbenet. Mitt kunskapstörstande hjälper mig att förstå och framförallt vilja förstå saker och ting. Dessutom tycker jag att ju mer jag lär mig desto roligare blir det!


Hur skulle du beskriva företagskulturen på aRway?

Den är väldigt öppen och det är högt i tak. Det är en arbetsplats där alla har förståelse för olika kompetenser och är väldigt ödmjuka för det och varandras olikheter. aRway är ett härligt, roligt och generöst företag som tar hand om sina anställda. Jag skulle säga att kulturen är prestigelös men samtidigt utmanar och utmanas vi ständigt till att bli bättre. Alltid med en stöttande hand längs vägen.

Madeleine sitter i en fåtölj med sin laptop i knät

Hur kan en vanlig dag se ut för dig som har arbetat här i ungefär 6 månader?

Dagarna är väldigt varierande. Men ofta börjar de med kortare avstämningar i olika konstellationer, både internt och hos kund. Jag är på många möten ofta med syfte att presentera hur arbetet går, få input och stämma av. Det är också viktigt att hitta tid till att arbeta fokuserat, för att hinna tänka och göra. På förmiddagar kan jag sitta uppslukad utan att titta upp, men det varvas självklart med en kaffe med kollegorna, vilket ofta ger stor inspiration.


Kan du berätta lite om on-boardingen när du började. Hur var den och vad fick du göra?

Den var över förväntan! Jag kände mig otroligt välkomnad och fick mycket stöd. Upplägget gjorde det lätt att lära sig, komma in i uppdrag och i företaget! Under on-boardingen fick jag stor inblick i metoder, verktyg och de dimensioner vi jobbar med.


Berätta lite kort om tre saker som du har lärt dig sen du började här? (Arbetslivet, generellt eller verksamhetsutvecklingsmässigt)

Svår fråga - svårt att bara säga tre saker när jag lärt mig så otroligt mycket! Men några saker är ändå

  1. Olika metoder och modeller för att förstå sig på en verksamhet.

  2. Mycket om mig själv och min inlärningskurva och förmåga.

  3. Lärt mig att "oh-shit" - känslan inte är så farlig som den först kanske känns.

Sist men inte minst, vad är något kul vi inte vet om dig?

Jag är inte det minsta rädd för märkliga matkombinationer. En personlig favorit är chips på macka. Om saker är gott för sig varför inte testa det ihop? Detta i kombination med att jag avskyr att slänga mat har dock resulterat i mindre lyckade måltider... Efter en tenta på universitet bestämde jag mig för att kylskåpsrensa, det blev; ris, romsås, kyckling och potatis. Det var inte gott.Commentaires


bottom of page