top of page
  • Skribentens bildFilip Hammarlund

Medarbetarintervju - Sofie Bingmark

Uppdaterat: 1 mars 2023

Sofie Bingmark har nu arbetat sex månader på aRway vi har pratat med henne om hur hennes första tid här har varit.

Porträttbild av Sofie Bingmark

Vi börjar med fem snabba med Sofie!

Kaffe eller té?

Hund eller Katt?

Hund!

Sveriges bästa stad?

Stockholm

Bästa restaurangbesöket?

Bistro Barbro i Hornstull

Morgon eller kvällsmänniska?

Morgon


Hej Sofie, vem är du?

Hej! Jag är 26 år, kommer från Strängnäs ursprungligen - så en småstadstjej. Bor numera på Kungsholmen. Har pluggat en master i statsvetenskap och hållbarhet i Stockholm. På min lediga tid hänger jag med vänner, min pojkvän och familjen.

Mitt första intryck är att vi på aRway hjälper olika företag att strukturera upp hur man jobbar. Kan vara allt från planerade projekt, informationskrav, IT-processer och olika typer av förändringsarbete.

Du har nästan precis börjat på aRway, vad är ditt första intryck av det vi jobbar med?

Mitt första intryck är att vi på aRway hjälper olika företag att strukturera upp hur man jobbar. Kan vara allt från planerade projekt, informationskrav, IT-processer och olika typer av förändringsarbete. Det finns en stor bredd av områden och kompetenser hos oss.


Vad är du bäst på arbetsmässigt hittills skulle du säga?

Jag är nog bra på att planera och skapa struktur. Min ”usp” är att jag alltid är nyfiken på hur olika verksamheter fungerar och beter sig.

Halvkroppsporträtt av Sofie Bingmark
Jag är nog bra på att planera och skapa struktur. Min ”usp” är att jag alltid är nyfiken på hur olika verksamheter fungerar och beter sig.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig som har arbetat här i ungefär 6 månader?

Det är väldigt varierande, ingen dag är den andra lik. Jag har arbetat mycket mot kund från start, vilket har inneburit möten och kundkontakt. Vanliga arbetsuppgifter just nu är att modellera, skapa presentationer och delta på workshops.


Vad är det roligaste du fått göra hittills?

Jag har svårt att bara välja en sak, men om jag ska välja något är det att jag har fått lösa olika problem genom att vara kreativ. Det kan vara allt i från gapanalys, potentialanalys till modellering och applikationsinventering.


Kan du berätta lite om on-boardingen när du började. Hur var den och vad fick du göra?

När jag börjande fanns det en långsiktig plan framåt för vad jag förväntades lära mig och växa in i för roller, vilket kändes bra och tryggt från start. I början på aRway handlade det mycket om att lära sig alla system som vi jobbar med och förstå dem. Likaså att få en känsla för vad verksamhetsarkitektur är. Vi hade en adeptkullsansvarig som hjälpte oss och följde upp våra interna utbildningar samt vårt tidsschema. I början fick vi göra en del internt arbete och bli introducerade till de nya uppdragen. Initialt som en extra resurs, men sedan har man fått växa in i rollen som verksamhetskonsult.


Berätta lite kort om tre saker som du har lärt dig sen du började här? (Arbetslivet generellt eller verksamhetsutvecklingsmässigt)

  1. Jag har utvecklat mina planerings- och problemlösande förmågor. Det är lite grunden i att vara konsult.

  2. De olika arkitekturdimensionerna som information, applikation, process mm. Jag har lärt mig att förstå hur en verksamhet kan förstås utifrån de olika lagren.

  3. Jag har blivit mer verktygskunnig, exempelvis inom MS Office, olika modelleringsverktyg och annat. Väldigt roligt!


Vilka förväntningar hade du innan du började här? Och vilka har stämt och vilka har inte stämt?

Mina förväntningar var att jag trodde det skulle vara svårt och utmanande att jobba som konsult inom verksamhetsarkitektur. Det är ett område som jag inte har jobbat med innan, och inte heller visste jättemycket om. Förväntningarna visade sig vara delvis sanna, men det är också det som har varit mest roligt och utvecklande med jobbet. Att få lära sig någonting helt nytt.


Vad har du för intressen utanför jobbet?

Mina intressen på min lediga tid är yoga, löpning, skidor och att laga mat - gärna något långkok eller asiatiskt. Jag älskar att resa och utforska nya städer och platser. Läser gärna böcker och spelar lite piano.Σχόλια


bottom of page